Kennismaken met Christy Lebeau

 

Mijn naam is Christy Lebeau. Ik ben 24 jaar oud en ben momenteel bezig met de afronding van mijn tweede master: Financieel Recht. Hiervoor heb ik de master Notarieel Recht en de bachelor Rechtsgeleerdheid afgerond. Het recht heeft ook mijn interesse in de politiek gewekt en ik ben er van overtuigd dat mijn juridische achtergrond mij zeker helpt in het begrijpen van complexe politieke casussen.

Na afronding van mijn eerste master ben ik dan ook begin 2017 lid geworden van de PvdA, een partij die mij al van kleins af aan aan het hart gaat door het raadslidmaatschap van mijn opa, Piet Boogaart.

De gemeentelijke politiek is hiernaast voor mij zeker geen onbekende, nu ik gedurende 2017 werkervaring opgedaan heb bij de gemeente Woensdrecht en zo kennis heb gemaakt met het reilen en zeilen van een gemeente.

Met het duo-burgerlidmaatschap hoop ik mijn kennis over de gemeentelijke politiek van Bergen op Zoom uit te breiden en hoop ik jongeren en jongvolwassenen aan te sporen net als ik politiek actief te worden, of in ieder geval na te denken over de gemeentelijke politiek van Bergen op Zoom.

De komende tijd zal ik samen met Adam deelnemen aan de commissie Mens, Maatschappij en Vrije Tijd. In deze commissie wil ik samen met Adam het verschil proberen te maken, om zo de gemeente Bergen op Zoom op deze punten voor de gehele samenleving een stukje mooier te maken.