Door Flip Aertssen op 14 maart 2015

Impressie Rode Slinger PvdA door West Brabant

Afgelopen zaterdag trok de PvdA Rode Slinger door West Brabant. Het was een koude dag maar de vele rode rozen die werden  uitgedeeld leverden hartverwarmende reacties op. De eerste halte was Hoogerheide en met ongeveer 20 partijgenoten werd in de Dorpsstraat flink geflyerd en met voorbijgangers gesproken. Wendy de Koning-Bogers is hier de lokale kandidaat voor de waterschappen. Daarna ging de  rit naar Steenbergen waar we versterking kregen van lokale partijgenoten waaronder Willem van den Berge, de nummer drie voor de waterschappen. Ook hier werd het winkelhart aangedaan en vele rozen uitgedeeld.

Vervolgens reed de bus richting Breda. Onderweg werd  de lunch gebruikt; campagne voeren kost namlijk best veel  energie. In Breda werd huis aan huis gecanvast met heel verrassende reacties (wij stemmen niet op de PVV!). Voor de laatste stop ging het richting Bergen op Zoom. Vanaf het station trok hier de slinger richting de Grote Markt. Onderweg sloot  Jeroen Dijsselbloem zich bij ons aan. Veel mensen waren verrast toen ze ineens oog in oog stonden met de minister van financiën die een roos aanbood. Ook de politie wist ons te vinden, net voor de Markt werden we staande gehouden door demonstrerende agenten. Het thema was “meer loon naar werken”. Jeroen lostte het vakkundig op zodat we weldra onze weg konden vervolgen.

Het campagne team in de Dubbelstraat

Na de Bergse binnenstad gingen we nog even naar de Dubbelstraat, waar de voorouders van Jeroen tot 1916 woonden in “De Zeven Magere jaren”: de kleine woningen uit de 17e eeuw, gebouwd voor arbeiders in de pottenbakkerijen.

 

 

 

 

Jeroen Dijsselbloem

In Het Zwijnshoofd werd geëindigd met een politiek café, waarbij er veel aandacht was voor de lijsttrekkers. Tot slot werd er een plan gepresenteerd om de arbeidsmobiliteit over de grens met België te bevorderen.2015-03-14 16.37.08

 

 

 

 

 

 

Het was ee2015-03-14 17.20.22n mooie campagnedag!

 

IMG-20150314-WA0019_klein

Flip Aertssen

Flip Aertssen

MILIEU, STAD  en RUIMTE Kerncentrale Doel   Bergen op Zoom ligt binnen de invloedsfeer van de kerncentrale in Doel (België) . Een veilige werking van de kerncentrale is niet gewaarborgd en daarom een gevaar voor de bewoners van Bergen op Zoom en de wijde omgeving. De PvdA vindt dat deze kerncentrale zo spoedig mogelijk moet

Meer over Flip Aertssen