24 mei 2016

JS Brabant en PvdA Steenbergen slaan de handen ineen voor de voedselbank

Bergen op Zoom/Steenbergen – De Jonge Socialisten Brabant hebben in samenwerking met PvdA Steenbergen een inzamelingsactie gehouden voor de voedselbank Goed Ontmoet. Dankzij de vrijgevigheid van de klanten bij de Albert Heijn ‘De Zeeland’ en de Jumbo Steenbergen is de supermarktactie voor de voedselbank een groot succes geworden. In totaal zijn 25 kratten vol met langhoudbare producten, zoals rijst, pasta en koffie, ingezameld.

Jongeren in de politiek

Na een geslaagde inzamelingsactie voor de voedselbank van Tilburg kwam bestuurslid Sebiha Cirikka van de Jonge Socialisten met het initiatief om ook een inzamelingsactie te houden in haar eigen gemeente, Bergen op Zoom. Het is voor haar belangrijk dat meer jongeren zich bezig houden met vrijwilligerswerk en weten hoe het eraan toe gaat in onze samenleving. De Jonge Socialisten Brabant organiseren maandelijks verschillende activiteiten om het bewustzijn te vergroten om jongeren sociaal actief te krijgen.

Hartverwarmend

De actie werd met groot enthousiasme ontvangen en er kwamen veel hartverwarmende reacties van het winkelend publiek. Veel mensen gaven aan graag hun steentje bij te willen dragen en wilden van geen dank weten, aldus PvdA-raadslid Lesley Molhoop. “Dat is toch de normaalste zaak van de wereld”, was een veelvoorkomende reactie. We zijn niet de politiek in gegaan om in het gemeentehuis te zitten, reageert raadslid Joey van Aken.’ Heel veel mensen vulden hun winkelwagentje met een of meerdere extra boodschappen voor de voedselbank. ‘De actie liep zo goed dat een aantal mensen nog producten wilde afgeven toen wij al op weg waren naar de voedselbank.

Vervolg

De vrijwilligers van de JS Brabant en PvdA Steenbergen kijken terug op een mooie, nuttige en leuke dag. We willen graag de initiatiefneemster Sebiha Cirikka bedanken voor de organisatie van deze dag. Ruim 450 gezinnen ontvangen wekelijks een voedselpakket van de stichting Goed Ontmoet. Het blijft onverteerbaar dat de voedselbanken nodig zijn en dat steeds meer mensen hiervan gebruik maken. De PvdA blijft zich ook politiek inzetten om dit te veranderen.