15 november 2016

Leerlingen R.S.G ’t Rijks staan achter Partij van de Arbeid

Dinsdag 15 november was het jaarlijkse politieke forum op de grootste middelbare school van Bergen op Zoom; R.S.G ’t Rijks. Fractievoorzitter Sahin Ergec nam namens de PvdA deel aan het forum wat door ruim 200 leerlingen werd bezocht. Aan het einde van de middag mochten alle leerlingen hun stem uitbrengen op één van de 10 politieke partijen die deelnamen. Van alle Bergse politieke partijen kreeg de PvdA de meeste stemmen. Dit jaar waren de onderwerpen; vluchtelingen, de binnenstad en veiligheid.

Fractievoorzitter Sahin Ergec; “We hebben het eerlijke verhaal verteld. Waar andere partijen met angstverhalen kwamen, probeerde ik zoveel mogelijk met oplossingen te komen. Ik heb concrete zaken benoemd die we de afgelopen jaren als PvdA Bergen op Zoom hebben gedaan. Onze aandacht voor de tweedeling tussen arm en rijk en onze aandacht voor kinderarmoede zijn daar 2 goede voorbeelden van”. Ook op het onderwerp hoe we de binnenstad kunnen vitaliseren kwam Ergec als enige met concrete voorbeelden; gratis parkeren, gratis WiFi, boete voor pandeigenaren die willens en weten hun panden lang leeg laten staan, gebruik maken van virtual reality en gebruik maken van de combinatie online-offline winkelen. En dit alles samen met potentiële ondernemers.

Ook heeft Ergec meerdere malen andere partijen aangesproken op de concrete zaken die zij de afgelopen jaren niet hebben gedaan. “GBWP zit met 8 zetels in de raad en krijgt weinig voor elkaar. Daar heb ik ze op aangesproken tijdens het forum. En dat sloeg aan. Alleen maar mooie verhalen vertellen voor de bühne; daar schiet deze gemeente niets mee op”. Ergec vervolgt zijn verhaal: “De enige smet op de middag was het feit dat de pvv als enige niet-Bergse politieke partij een 3-tal meer stemmen heeft gehaald dan wij en daardoor als 1ste is geëindigd in de poll. Ik heb er een goed gevoel aan overgehouden omdat we al die Bergse politieke partijen ruim achter ons hebben gehouden, maar natuurlijk baal ik er van dat de pvv, die niet vertegenwoordigd is in Bergen op Zoom, net iets beter scoorde.”

Ergec concludeert dat de PvdA de komende periode nóg meer energie zal steken om in gesprek te gaan met de inwoners van Bergen op Zoom, Halsteren, Lepelstraat. “Ons verhaal is niet populistisch, maar wél altijd eerlijk, duidelijk en inclusief concrete oplossingen.”