7 oktober 2014

In memoriam Arnold Hagenaars

Op zaterdag 4 oktober bereikte ons het droeve nieuws dat Arnold Hagenaars was overleden. Arnold was een PvdA man in hart en nieren. Hij heeft zich vele jaren ingezet voor  de partij en in het bijzonder voor de afdeling Bergen op Zoom. Achttien jaar lang vertegenwoordigde hij de PvdA in de Gemeenteraad, waarvan de laatste jaren als fractievoorzitter. In 2006 werd Arnold wethouder financiën en ruimtelijke ordening.

Een “stille kracht” het liefst op de achtergrond werkend. Maar wel daar waar hij dat nodig vond, of daar waar het hem gevraagd werd, zijn mening gevend of collega’s van advies dienend. Een bruggenbouwer ook binnen de coalitie. Arnold was een zachtmoedig, rustig en bescheiden mens, integer en wars van politieke spelletjes. Zijn wethouderschap was, zoals hij het zelf zei, de mooiste baan die hij ooit gehad had. Helaas waren het juist die politieke spelletjes waardoor hij zich gedwongen zag het wethouderschap neer te leggen. Zonder spijt, want hij keek altijd met trots en passie terug op deze periode.

Na het wethouderschap zette hij zich in voor de afdeling Bergen op Zoom en was hij, totdat zijn ziekte zich openbaarde, penningmeester van de afdeling. Wij allen hadden gehoopt dat hij na deze zware periode weer een actieve rol op zich zou kunnen nemen, maar helaas heeft dat niet zo mogen zijn. We zijn bedroefd over zijn heengaan, maar herinneren hem als een bijzonder warm en loyaal lid van onze partij. Wij hopen dat onze warme herinneringen bijdragen aan het verwerken van het verlies voor iedereen die hem dierbaar was.

Partij van de Arbeid afdeling Bergen op Zoom