PvdA wil Deltaplan Dementie 2025

Door Nanny Nuijten van Aard op 13 maart 2018

De PvdA mist in Bergen op Zoom het gevoel van urgentie voor dementerenden en hun familie en maakt zich daar grote zorgen over. Waar zijn de innovatieve oplossingen, waar blijft het Deltaplan Dementie?

Dementie is volksziekte nummer 1, mensen willen langer thuis blijven wonen, maar kunnen dit niet.

De WMO gelden worden niet besteed zoals dit wel zou moeten.

Dementie is nog steeds een taboe. Mensen spreken zich er niet over uit en schamen zich er voor. Mensen weten niet wat ze moeten doen of waar ze terecht kunnen met hun hulpvraag.

De PvdA is er van overtuigd dat het een must is om een luisterend oor te bieden, een uitgestoken hand aan te reiken, dichtbij de eigen woon situatie te blijven en elkaar te versterken door samen te werken met o.a. OOBOZ*, BAS*, WijZijn Traverse groep* en de woningstichting Stadlander.

De PvdA wil doorbraken forceren in beleid en de zorg voor dementerenden en vraagt de gemeente om de volgende zaken te regelen en hier financiële mogelijkheden voor te bieden: Dementievriendelijk wonen, Dementievriendelijke zorg en Dementievriendelijk welzijn en sport.

—————————————————————————————————————————————————-

OOBOZ; Overleg Ouderenorganisaties Bergen op Zoom
Bas; Bergse actieve senioren
WijZijn Traverse groep Bergen op Zoom is een brede welzijnsorganisatie

Nanny Nuijten van Aard

Nanny Nuijten van Aard

Mijn naam is Nanny Nuijten en ik woon in de mooie wijk Meilust te Bergen op Zoom. Als burgerlid van de PvdA vind ik het niet alleen belangrijk om te weten wat er speelt in Bergen op Zoom, ook zet ik mij in voor zaken die onze inwoners direct raken. Dan heb ik het over

Meer over Nanny Nuijten van Aard