Over ons

 

Samen. Dáár staan we voor!

De PvdA Bergen op Zoom is een lokale afdeling waarin politiek betrokken inwoners zich inzetten voor het belang van onze mooie gemeente.

Dat doen we samen. Samen zetten we ons al vele jaren in voor een sociale, open en verbonden Bergse samenleving.

Een Bergse samenleving waarin een plek is voor iedereen. Ongeacht afkomst, geaardheid, opleiding of maatschappelijke status.

Een Bergse samenleving waarin iedereen dezelfde kansen moet hebben; of het nu gaat om onderwijs, werken of wonen.

Een Bergse samenleving waar niet alleen de helft plus één telt, maar ook de minderheid wordt gehoord.

Een Bergse samenleving waarin het niet alleen draait om welvaart, maar vooral om welzijn. Mensen staan bij ons altijd voorop.

Een Bergse samenleving waarin maatschappelijk en sociale initiatieven worden ondersteund en waarin de inwoners worden betrokken bij het lokale beleid van onze gemeente. Iedereen doet mee. Iedereen draagt bij naar eigen vermogen.

Een Bergse samenleving waarbij we de lasten eerlijk en rechtvaardig willen verdelen. We vragen van iedereen een inspanning, maar er moet altijd een vangnet zijn voor hen die het niet op eigen kracht lukt.

Een gemeente Bergen op Zoom waar wonen de eerste levensbehoefte is, waarin voldoende goede woningen zijn voor iedere portemonnee. Daarbij is van belang dat basisvoorzieningen, zoals een pinautomaat, altijd in de buurt zijn.

Een gemeente Bergen op Zoom waar de bewoners naar vermogen dienen te kunnen werken: betaald of onbetaald. Werk is volgens ons de beste armoedebestrijding.

Samen, daar staan we voor!

Joey van Aken