Gemeenteraadsverkiezingen 2022 – Ons Verhaal

Bergen op Zoom is een prachtige gemeente met veel kansen. Wij hebben alles in huis om van Bergen op Zoom een bruisende en sociale gemeente te maken. Bergen op Zoom heeft een sterk verenigingsleven. Wij hebben een historische binnenstad. Bergen op Zoom heeft een goede ligging tussen Rotterdam en Antwerpen. Wij beschikken over veel natuur dichtbij. Wij slagen tot nu toe niet in om alle kansen te pakken.

De PvdA Bergen op Zoom wil werk maken van een beter Bergen. Een beter Bergen begint bij een open, eerlijk en betrouwbare gemeentepolitiek. Zo ontstaat een gezonde bestuurscultuur. Om dit te bereiken, kiezen wij voor ander leiderschap. Wij nemen afscheid van vastgeroeste gewoontes. Het helpen van onze inwoners staat voor ons op de eerste plaats. Op deze manier verkleinen wij de kloof tussen de politiek en onze inwoners.

Als PvdA hebben wij sterke overtuigingen over hoe het anders kan. Wij gaan voor een sociale en bloeiende gemeente waarin inwoners naar elkaar omkijken en elkaar vooruithelpen. Een gemeente waarin onze wijken de aandacht krijgen die ze verdienen, met schone en veilige straten als norm. Een gemeente waarin onze jongeren en starters op de woningmarkt gewoon kunnen blijven wonen. Een financieel gezonde en sterke gemeente. Een gemeente met meer werkgelegenheid en een gemeente zonder armoede.

Wij willen een gemeente zijn met grote ambities en tegelijkertijd aandacht voor het kleine. In dit verkiezingsprogramma doen wij voorstellen om te bouwen aan een beter Bergen op Zoom.